Šalis pranešė užfiksavusi 11 naujų vietinio COVID-19 perdavimo atvejų ir taip bendras iki šiol patvirtintų infekcijų skaičius padidėjo iki 31. Anksčiau visi atvejai buvo fiksuojami Oklando mieste, tačiau dabar trys nustatyti sostinėje Velingtone.

Šalyje antradienį buvo skubiai paskelbtas visuotinis karantinas, užfiksavus pirmąjį vietinio infekcijos perdavimo atvejį per pusmetį. Apribojimai iš pradžių turėjo galioti iki šeštadienio.

J. Ardern nurodė, kad vyriausybė pirmadienį peržiūrės galiojančias priemones ir priminė gyventojams, kad šalies eliminavimo strategija praeityje buvo veiksminga. „Tai yra išbandyta, mums tereikia to laikytis“, – tikino premjerė.

Pagal Naujojoje Zelandijoje šiuo metu galiojančias karantino sąlygas neveikia mokyklos ir nebūtinasis verslas. Žmonės turi likti savo namų ūkio „burbule“, tačiau gali išeiti iš namų apsipirkti maisto produktų, pasimankštinti ar gauti sveikatos priežiūros paslaugas.

Šioje 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje daugiau kaip 2 mln. žmonių yra gavę bent vieną vakcinos dozę, o visiškai paskiepyta apie 23 proc. vyresnių kaip 16 m. amžiaus žmonių.

Čia nuo pandemijos pradžios patvirtinta apie 2 580 COVID-19 atvejų ir 26 su liga susijusios mirtys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)