PKK lyderis Cemilas Bayikas pareiškė, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas „plečia šį karą“.

„Kurdai ginsis iki galo, taip ilgai, nes toks yra turkiškas požiūris“, - sakė lyderis C. Bayikas.

Prezidento R. T. Erdogano patarėjas atmetė bet kokių derybų su PKK galimybę.

Turkijos prezidento patarėjas Ilnuras Cevikas sakė BBC, kad PKK „bandė sukurti atskirą valstybę Turkijoje, tai atviras atsiskyrimas“. Paklaustas, ar yra galimybė derėtis, patarėjas atsakė: „Šiuo metu ne“.

Tačiau PKK lyderis C. Bayikas atkakliai tvirtino, kad „mes nenorime atsiskirti nuo Turkijos ir įkurti valstybę. Nenorime padalinti Turkijos. Tik norime laisvai gyventi savo žemėje šiapus Turkijos sienų. Kova tęsis, iki kol bus pripažintos įgimtos kurdų teisės“.

C. Bayikas dar pridūrė: „Turkijos užsispyrimas privertė PKK būti pasiruošusią plėsti konfliktą „ne tik Kurdistane, bet ir likusioje Turkijoje. Prezidentas nori, kad kurdai pasiduotų. Jei nepasiduos, jis nori išžudyti visus kurdus. R. T. Erdoganas kalba atvirai ir to neslepia“.

Dvejus metus besitęsusios Turkijos ir PKK paliaubos žlugo praėjusių metų liepą. Nuo to laiko išsiplėtė kovos, Turkijos oro pajėgos vykdo prieš PKK bazes Šiaurės Irake antskrydžius. Anot Turkijos, PKK - teroristinė organizacija.

Nuo atsinaujinusio konflikto pradžios žuvo per 340 Turkijos saugumo pajėgų narių ir mažiausiai 300 kurdų kovotojų bei per 200 civilių.