Amūro srities Blagoveščensko miesto gyventojas kaltina "Amur" korespondentę Jeleną Dubiną, kuri gegužės 5 dieną su operatoriumi apsilankė srities infekcinėje ligoninėje ir nufilmavimo ligonį, išdavus gydytojo paslaptį.

Tuo tarpu Viešumo gynimo fondo pirmininkas Aleksejus Simonovas radijo stoties "Echo Moskvy" eteryje pareiškė, kad D.Soinikovas pralaimės bylą, jei apskųs žurnalistus paviešinus gydytojo paslaptį.

Pasak A.Simonovo, "tai visada nelengva tema, nes negalima kartą ir visiems laikams nubrėžti ribą, kur baigiasi privatumas ar asmeninio gyvenimo slaptumas ir prasideda visuomenės interesams svarbi problema".

Be to, pridūrė jis, "turint galvoje šią ligą tam tikra privatumo riba jau iš anksto peržengta, nes šis atvejis nagrinėjamas kaip pirmasis Rusijoje, ir labai sunku įsivaizduoti, kad kas nors tokiomis sąlygomis - žurnalistas ar žmogus, vienaip ar kitaip su tuo susijęs, elgsis adekvačiai".

"Net jei žurnalistas teisus, tai neatleidžia jo nuo atsakomybės laikytis elementaraus mandagumo", - savo ruožtu "Echo Moskvy" eteryje pareiškė Žurnalistų sąjungos generalinis sekretorius Igoris Jakovenka, komentuodamas D.Sotnikovo ketinimą pateikti ieškinį kompanijai "Amur".

Gydytojai D.Sotnikovo savijautą laiko patenkinama. Pasak ligoninės, kurioje jis gydosi, medikų, Denisas pats atsikelia iš lovos, vaikšto po ligoninės parką.

Ketvirtadienį srities administracijos spaudos tarnyba pranešė, jog iki šiol negauta dokumentais patvirtintų diagnozės, kuri ligoniui buvo nustatyta po tyrimų Maskvoje, duomenų.

Išvakarėse Rusijos sveikatos apsaugos ministerija D.Sotnikovui paskelbė galutinę diagnozę - SARS.