„Bet vėliau ėmiau suprasti, kad jie „važiuoja žemyn“ ir jaučiasi nebaudžiami tiek savo šalyje, tiek užsienyje. Ir tai savotiškai padidino apetitą, deja, ne kurti Rusiją. Dabar jie šiuo brolžudišku karu griauna visų broliškų tautų ateitį“, – pridūrė jis.

A. Kozyrevas taip pat sakė, kad Vakarų sankcijos Rusijai „turėtų būti nukreiptos į sprendimus priimančius asmenis arba tų vyriausybės sprendimų priėmėjų vykdytojus“.

Andrejus Kozyrevas

Jis perspėjo, kad sankcijos, nukreiptos į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą, yra „lyg beveik nieko nedarymas, nes, manau, nieko nėra jų vardu... Negalite rasti jų turto. Visa tai turi kiti žmonės“, – sakė jis.

Antradienį A. Kozyrevas socialiniame tinkle „Twitter“ paragino visus Rusijos diplomatus atsistatydinti iš pareigų, protestuojant prieš tebesitęsiančią Rusijos invaziją į Ukrainą.

A. Kozyrevas buvo pirmasis Boriso Jelcino vadovaujamos Rusijos užsienio reikalų ministras po Sovietų Sąjungos žlugimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją