Tiesa, J. Palmerio pergalė mažytėje JAV teritorijoje, kur pirminiuose rinkimuose dalyvauja mažiau nei 100 žmonų, nesumažins Joe Bideno pergalingo žygio link paskelbimo Demokratų partijos kandidatu į prezidento postą – jis dominavo vadinamąjį superantradienį įvykusiuose pirminiuose rinkimuose.

Niekada jokio politinio posto neužėmęs J. Palmeris savo ambicingą rinkimų kampaniją pradėjo lapkričio mėnesį. Jis gimė Baltimorėje, Merilando valstijoje, šiuo metu yra „New Markets Venture Partners“ partneris. Kaip nurodyta jo „LinkedIn“ paskyroje, anksčiau dirbo „Bill and Melinda Gates Foundation“, „Microsoft“ ir „Kaplan“.

52-ejų metų amžiaus J. Palmeris savo kampanijos interneto svetainėje pripažįsta, kad jo šansai būti nominuotam kandidatu „yra labai nedideli“, ir tvirtina, jog jo kampanija yra labiau skirta „idėjoms, sprendimams ir pokyčiams įgyvendinti“.

Jasonas Palmeris

Vaizdo įraše, kuriame pranešė sieksiantis prezidento posto, vyras prisiekė kovoti už jaunus amerikiečius ir pasidalijo savo planu sukurti „talentais paremtą ekonomiką, kurios varomoji jėga – į tiklsus orientuoti verslininkai ir sąmoningas kapitalizmas“.

Amerikos Samoa yra JAV teritorija nuo 1900-ųjų. Salų grupė priklauso Okeanijai ir yra išsidėsčiusi Ramiajame vandenyne maždaug pusiaukelėje tarp Havajų ir Naujosios Zelandijos.

Kadangi Amerikos Samoa yra JAV teritorija, ne valstija, salyno gyventojai nedalyvauja federaliniuose rinkimuose, tačiau dalyvauja pirminiuose rinkimuose ir balsuoja už jiems patinkantį kandidatą.

Visgi pakartotinė J. Bideno nominacija dabar tėra formalumas. Planuojama, kad ketvirtadienį Kongrese J. Bidenas pasakys savo metinę kalbą, kurioje galimai pristatys ir savo rinkimų kampanijos platformą.

D. Trumpas taip pat šventė triuškinamą pergalę superantradienį įvykusiuose pirminiuose rinkimuose, pavadindamas juos „nuostabiu vakaru“. Laimėjęs šią pergalę, jis dar labiau priartėjo prie to, kad taptų savo partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, kuriuose jam greičiausiai teks vėl susigrumti su prezidentu J. Bidenu.

J. Bidenas perspėjo, jog D. Trumpas yra „pasiryžęs sunaikinti“ JAV demokratiją.

D. Trumpas „padarys ir pasakys bet ką, kad tik ateitų į valdžią“, savo rinkimų kampanijos štabo išplatintame pranešime teigė J. Bidenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)