Jaunasis Šiaurės Korėjos vadovas, kurį šalies kariuomenė praeitą savaitę paskelbė aukščiausiuoju vadu, sekmadienį lankėsi Šiaurės Korėjos kariuomenės „Seoul Ryu Kyong Su 105“ tankų divizijoje ir pasveikino ten tarnaujančius karius, skelbia vietos naujienų agentūra KCNA.

Kim Jong Uną lydėjo jo dėdė ir įtakingos šalies nacionalinės gynybos komisijos vicepirmininkas Jang Song Thaekas (Čang Song Taekas), kariuomenės generalinio štabo generolas Ro Yong Ho (Ro Jong Ho) ir kiti aukšti pareigūnai.

Skelbiama, kad minėtosios tankų divizijos pavadinimas kilo pagerbiant faktą, jog ji buvo pirmasis Šiaurės Korėjos karinis dalinys, įžengęs į Seulą pirmosiomis 1950-1953 metais vykusio Korėjos karo dienomis.

Kim Jong Uno sprendimas iš karto po tėvo mirties apsilankyti tankų divizijoje interpretuojamas kaip dar vienas ženklas, bylojantis apie Šiaurės Korėjos lyderio ryžtą nekeisti priešiško požiūrio į Pietų Korėją bei norą, pasikeitus valdžiai, sutelkti tautą.

Nuo tada, kai gruodžio 17 dieną nuo širdies smūgio mirė Kim Jong Ilas (Kim Čen Iras), jo įpėdinis intensyviai stiprina savo pozicijas valdžioje. Praeitą savaitę jis buvos paskirtas 1,1 mln. karių jungiančios Šiaurės Korėjos kariuomenės aukščiausiuoju vadu.

Ekspertai iš užsienio vis dar apdairiai vertina valdžios pasikeitimą Šiaurės Korėjoje. Vien ko vertas jaunas naujojo vadovo amžius – jam dar nėra nei trisdešimties. Be to, anot specialistų, jis dar nepakankamai pasirengęs į savo rankas perimti visą šio komunistinio režimo valdymą.