„Ir jis tai daro ne vienas, jis yra labai įtakingos grupės lyderis, antraip jis jau seniai būtų tiesiog nužudytas“, – sako A. Piontkovskis.

Kaip rašo UNIAN, ekspertas atkreipė dėmesį, kad J. Prigožinas meta iššūkį Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu, Rusijos armijos generalinio štabo viršininkui, įžūliai nevykdo jų įsakymų, o socialiniuose tinkluose jį palaiko 85 proc. vartotojų.

A. Piontkovskis taip pat pabrėžė, kad J. Prigožinas pastaruoju metu jis vis labiau kritikuoja pačią karo idėją, teigdamas, kad „ne mes sugalvojome šią specialią operaciją, ne mes pradėjome šį beprotišką karą, ir kai kariai tai supras, jie turi išspradyti užpakalius tiems niekšams, kurie juos įvėlė į šią tragediją.“

Pasak eksperto, J. Prigožinas kalba konkrečiai auditorijai – „z-patriotams“.

„Jis kreipiasi į šią minią ir tikina, kad pralaimėjimas yra neišvengiamas, jis iš esmės ruošią šią minią kapituliacijai“, – teigia A. Piontkovskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)