Betliejuje, Jeruzalėje, Romos Katalikų bažnyčios vadovas išreiškė paramą Palestinai.

Tuo tarpu popiežius Benediktas XVI Šv.Petro bazilikoje Vatikane laikė tradicines mišias. Pontifikas paragino krikščionis "atrasti laiko ir vietos Dievui savo greitai lekiančiuose gyvenimuose".

Benediktas XVI meldėsi, kad izraeliečiai ir palestiniečiai galėtų taikiai gyventi. Jis taip pat meldėsi už taiką Libane, Sirijoje ir Irake.

Mišios, kurios paprastai laikomos vidurnaktį, buvo pradėtos dviem valandomis anksčiau, kad 85-erių metų pontifikas per daug nenuvargtų.

Antradienį popiežius skaitys tradicinę kalėdinę žinią Romos miestui ir pasauliui - "Urbi et Orbi".

Krikščionys visame pasaulyje švenčia Kalėdas

Kūčios buvo švenčiamos laikant mišias 1 700 metų senumo Kristaus gimimo bažnyčioje Betliejuje, vietoje, kur, kaip tikima, gimė Jėzus. Čia susirinko tūkstančiai krikščionių piligrimų iš viso pasaulio, praneša BBC.

Tuo tarpu popiežius Benediktas XVI Šv.Petro bazilikoje Vatikane laikė tradicines vidurnakčio mišias. Pontifikas paragino krikščionis "atrasti laiko ir vietos Dievui savo greitai lekiančiuose gyvenimuose".

Benediktas XVI meldėsi, kad izraeliečiai ir palestiniečiai galėtų taikiai gyventi. Jis taip pat meldėsi už taiką Libane, Sirijoje ir Irake. Mišios, kurios paprastai laikomos vidurnaktį, buvo pradėtos dviem valandomis anksčiau, kad 85-erių metų pontifikas per daug nenuvargtų.

Antradienį popiežius skaitys tradicinę kalėdinę žinią Romos miestui ir pasauliui - "Urbi et Orbi".

Betliejuje, Jeruzalėje, Lotynų patriarchas, Romos Katalikų bažnyčios vadovas, išreiškė paramą Palestinai. Patriarchas teigė, jog šios Kalėdos tai "Kristaus gimimo, mūsų viešpaties, ir Palestinos valstybės gimimo šventė".

"Kelias (valstybingumo) link išlieka ilgas ir reikalaujantis pastangų", - sakė jis.

"Kviečiu politikus ir geros valios žmones atkakliai dirbti siekiant taikos ir susitaikymo", - sakė jis.

Mišiose taip pat dalyvavo Palestinos prezidentas Mahmudas Abbasas.