Jau ankstesnę naktį būta panašaus incidento už 50 km esančioje Volnos gyvenvietėje Tamanės rajone, kuris taip pat yra Pietų Rusijos Krasnodaro regione. Ir čia užsiliepsnojo kuro rezervuaras. Ir čia gaisro priežastimi įvardyta drono ataka. Volnos pakraštyje yra didelis naftos ir naftos produktų perkrovimo terminalas – šie tada laivais gabenami Juodąja jūra.

Pastaruoju metu Rusijoje daugėja išpuolių prieš strategiškai svarbią infrastruktūrą. Savaitgalį dronas padegė degalų saugyklą 2014 m. Rusijoje aneksuotame Kryme. Nors Kyjivas tiesiogiai atsakomybės už tai neprisiėmė, tačiau Ukrainos karinės žvalgybos atstovas pareiškė, kad sprogimai tęsis. Jis patarė gyventojams Kryme laikytis atokiai nuo karinių objektų.

Antradienį Vakarų Rusijos Briansko regione netrukus vienas po kito po sprogimų nuo bėgių nuriedėjo du krovininiai traukiniai. Ir šiais atvejais Rusija kalbėjo apie dronų ataką.

Minėti regionai yra netoli Ukrainos. Netrukus laukiama Kyjivo kontrpuolimo Rusijos užimtoms teritorijoms išlaisvinti. Išpuoliai gali būti pasirengimo tam dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)