Rinkimų lyderiu yra laikomas 59 metų L. Tibilovas, kuris per pirmąjį ratą gavo daugiau kaip 42,5 proc. dabartinės valdžios priešininkų, norinčių pagaliau pamatyti daugiamilijardinių finansinių Rusijos išmokų vaisius, balsų. Jo varžovas per pirmąjį turą gavo 25,36 proc. balsų.

Balsavimas separatistiniame regione vyksta 84 rinkimų apylinkėse, kurios duris atvėrė 8 valandą ryto vietos laiku. Visos Pietų Osetijos rinkimų apylinkės saugomos.

Į rinkėjų sąrašus įtraukta 34 360 balsavimo teisę turinčių žmonių. Rinkimai bus laikomi įvykusiais, jeigu balsuoti ateis daugiau kaip 30 proc. į sąrašus įtrauktų rinkėjų. Kurio nors kandidato pergalei reikia paprastos balsų daugumos.

Pasaulinė bendrija Pietų Osetiją tebelaiko Gruzijos teritorijos dalimi, todėl atsisako pripažinti šio regiono prezidento rinkimų legitimumą. Iki šio laiko Pietų Osetijos nepriklausomybę yra pripažinusios tik Rusija, Nikaragva,Venesuela ir nykštukinė Ramiojo vandenyno valstybėlė Nauru.
Tbilisis teigia, kad tokie rinkimai negali būti nei sąžiningi, nei teisingi, nes vyksta „užsienio okupacijos sąlygomis“. Pietų Osetijoje yra dislokuoti Rusios kariai, o Rusijos pasieniečiai saugo demarkacijos liniją su Gruzija. Be to, respublikos valiuta yra Rusijos rublis.

Pakartotiniuose rinkimuose užsiregistravo daugiau kaip 40 stebėtojų iš užsienio, daugiausia – iš NVS šalių.