„Jei mes atnaujinsime dialogą ir bendradarbiavimą [su Šiaurės Korėja], tarptautinė bendruomenė sureaguos į tai“, – sakė Moon Jae-inas savo paskutinėje naujametinėje kalboje Pietų Korėjos prezidento poste.

„Vyriausybė dirbs iki galo, kad normalizuotų santykius tarp Korėjų ir atsirastų negrįžtamas kelias į taiką. Tikiuosi, kad dialogo pastangas tęs ir kita administracija“, – sakė jis.

Moon Jae-inas savo kalboje taip pat palietė COVID-19 padėtį šalyje ir padėkojo medicinos darbuotojams už sunkų darbą pandemijos metu.

Pietų Korėjos prezidentas pareiškė, kad 2022-ieji taps „pirmaisiais normalizavimo metais, visiško atsigavimo po krizės“ metais.

Moon Jae-inas sakė, kad vyriausybė dės visas pastangas kovodama su koronaviruso atmaina omikron, ir pridūrė, kad tėra tik „laiko klausimas“, kada omikron taps dominuojančiu variantu Pietų Korėjoje.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad artėjantys prezidento rinkimai bus „vienybės rinkimai, apimantys žmonių viltį, o ne konfrontaciją, neapykantą ir susiskaldymą“.

Moon Jae-ino penkerių metų kadencija prezidento poste baigsis gegužę, o naujo šalies vadovo rinkimai suplanuoti kovo 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją