Pietų Korėjos Ligų kontrolės ir prevencijos centrų paskelbti duomenys rodo, kad šalyje užregistruoti 10 936 užsikrėtimo ir 258 mirties atvejai. Su atvykimais iš užsienio siejami mažiausiai 1 138 užsikrėtimo atvejai, tačiau jų sumažėjo po to, kai šalis balandį sustiprino sienų kontrolę, įvesdama dviejų savaičių karantiną visiems keleiviams, atvykstantiems iš kitų šalių.

Sostinės Seulo meras Park Won-soonas savo ruožtu paragino žmones, kurie nuo balandžio 24-osios iki gegužės 6-osios lankėsi Itevono rajono klubuose ir baruose, išsitirti dėl COVID-19. Jo teigimu, iki šiol išsityrė per 7 200 žmonių.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūno Yoon Tae-ho, daugiau nei 8 500 policijos pareigūnų visoje šalyje bando susisiekti su tūkstančiais žmonių, kurie buvo įvardyti kaip Itevono klubų ir barų, susijusių su infekcijomis, klientai.

Sveikatos priežiūros darbuotojai taip pat naudoja kreditinių kortelių ir telekomunikacijų bendrovių įrašus, norėdami atsekti Itevono pasilinksminimo vietų lankytojus. Park Won-soonas teigė, kad miestas išsiuntė tekstines žinutes maždaug 10 900 žmonių, ragindamas juos išsitirti. Tai buvo padaryta iš policijos ir mobiliųjų telefonų operatorių gavus duomenų, kurie parodė, kad šie asmenys naudojo savo telefonus tame Seulo rajone.