„Kalbant apie diplomatinį olimpinių žaidynių Pekine boikotą, mes negavome jokios šalies, įskaitant Jungtines Valstijas, prašymo prisijungti prie diplomatinio boikoto, – Kanberoje teigė prezidentas. – Boikoto šiuo metu nesvarstome.“

Moon Jae-inas šiuo metu lankosi Australijoje. Jo keturių dienų trukmės vizitas skirtas paminėti 60-ąsias diplomatinių santykių tarp Kanberos ir Seulo užmezgimo metines. Jis apie olimpiadą kalbėjo atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, kai pasirašė 1 mlrd. Australijos dolerių (634 mln. eurų) vertės gynybos sutartį su Australija.

Pietų Korėjos lyderis taip pat nurodė, kad jo apsilankymas Australijoje „neturi nieko bendra su mūsų pozicija Kinijos atžvilgiu“.

Kinija negaili aršios kritikos diplomatinį šalies sostinėje vyksiančios žiemos olimpiados boikotą skelbiančioms šalims. Atitinkamos priemonės pirmosios ėmėsi Jungtinės Valstijos, o vėliau prie jų prisijungė Australija, Jungtinė Karalystė (JK), Kanada ir Naujoji Zelandija.

Nepaisant diplomatinio boikoto, olimpiadoje vis vien dalyvaus šių šalių sportininkai.

Pekinas tarptautiniu mastu vis dažniau kritikuojamas dėl įtariamų žmogaus teisių pažeidimų uigūrų ir tibetiečių bei demokratinio judėjimo Honkonge atžvilgiu, o taip pat ir dėl grasinimų Taivanui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją