Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis naujienų agentūra „Yonhap“.

„Prezidento žodžiai buvo sveiko proto ir principingumo atsakas. Rusijos valdžia komentuoja tai, kas nevyksta, bet mes galime galvoti apie tai atvirkščiai: tai, ką darysime ateityje, priklausys nuo Rusijos veiksmų“, - sakė žurnalistams aukštas prezidento kanceliarijos pareigūnas.

Anot jo, prezidentas Yoon Suk-yeolas turėjo omenyje hipotetinę situaciją, kai humanitarinę krizę Ukrainoje laiko rimta visi tarptautinės bendruomenės nariai.

„Jis hipotetiniais terminais išdėstė, kaip Pietų Korėja galėtų sėdėti sudėjusi rankas ir tik stebėti susiklosčius tokiai hipotetinei situacijai?“ – sakė pareigūnas.

Prezidento atstovas pažymėjo, kad Seulo pagalbos Ukrainai turinys nepasikeitė, nors Pietų Korėjos įstatymuose nėra nieko, kas draustų tiekti ginklus kariaujančiai šaliai.

„Priežastis, dėl kurios nesiimame tokių veiksmų, yra ta, kad mes norime ir palaikyti subalansuotus Pietų Korėjos ir Rusijos santykius, ir aktyviai prisijungti prie tarptautinės bendruomenės, ginančios ukrainiečių tautos laisvę“, - pareiškė jis.

Pareigūnas priminė, kad „laisvasis pasaulis“ atėjo į pagalbą Pietų Korėjai, kai ji buvo beveik nušluota nuo žemės paviršiaus per 1950–1953 metų Korėjos karą.

„Jei Ukraina atsidūrė tokioje situacijoje, ar Pietų Korėja neturėtų žiūrėti į Ukrainą, prisimindama savo dėkingumą tarptautinei bendruomenei, su kurios pagalba ji tapo svarbia pasaulio valstybe?“ – retoriškai klausė jis.

Neseniai prezidentas Yoon Suk-yeolas interviu agentūrai „Reuters“ pareiškė, kad smurto eskalavimo ir masinių atakų prieš civilius gyventojus atveju Pietų Korėja gali prisijungti prie Vakarų šalių, teikiančių karinę pagalbą Ukrainai.

Pažymėtina, kad tai buvo pirmas kartas nuo plataus masto karo pradžios, kai Seulas užsiminė apie galimybę tiekti Ukrainai ginklus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją