Šaliai buvo iš esmės pavykę suvaldyti viruso plitimą, laikantis požiūrio „atsek, testuok ir gydyk“. Tačiau pastarosiomis savaitėmis naujų infekcijos atvejų skaičius šoktelėjo nuo maždaug 100 iki daugiau nei 500.

Sekmadienį šalyje patvirtintas 631 vienas naujas koronaviruso atvejis, o tai yra didžiausias skaičius per devynis mėnesius. Daugiausia atvejų užfiksuota Seulo regione, pranešė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos agentūra.

Nors vertinant pasauliniu mastu šis skaičius nėra didelis, atvejų skaičiaus augimas kelia nerimą vietos valdžiai, kuri sugriežtino socialinio atstumo priemones. Daugiau nei 50 žmonių susibūrimai bus uždrausti, o profesionalūs sporto renginiai vyks uždarose patalpose be žiūrovų.

Kavinės ir toliau galės maistą ruošti tik išsinešti, o restoranai privalės užsidaryti po 21 val. ir nuo tos valandos galės maistą tik pristatyti.

Šios griežtesnės priemonės galios iki metų pabaigos.

Iš viso Pietų Korėjoje užfiksuota daugiau nei 37 tūkst. koronaviruso atvejų skaičius. Šalis išgyveno vieną iš didžiausių ankstyvųjų koronaviruso protrūkių už žemyninės Kinijos ribų, tačiau šalyje niekada nebuvo įvestas karantinas, kokio buvo imtasi didžiojoje dalyje Europos ir kitose pasaulio dalyse.