„Du žmones iš šios provincijos apsėmė vanduo, ir jie žuvo“, – su valstybine televizija susijusiai naujienų agentūrai „Jaunųjų žurnalistų klubas“ nurodė Irano Raudonojo Pusmėnulio vadovo pavaduotojas Farse Mehdi Khoobyaras.

Vienas iš žmonių žuvo Darabe, pridūrė jis. Informacijos apie antrąją auką pareigūnas nepateikė.

Pasak M. Khoobyaro, gelbėtojų komandos, „jau anksčiau buvusios visiškai pasirengusios, buvo išsiųstos į potvynių paveiktas vietoves“ mažiausiai penkiuose provincijos miestuose.

Raudonasis Pusmėnulis „suteikė pagalbos arba išgelbėjo“ šimtus žmonių, nurodė pareigūnas. Jį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“.

Meteorologijos tarnybos sekmadienį perspėjo dėl smarkių liūčių ir potvynių pietinėse provincijose, įskaitant Kermaną ir Hormozganą, pranešė vietos žiniasklaida,

Smarkios liūtys padarė žalos dirbamoms žemėms ir uždarė kelius Hormozgano provincijoje. Vanduo taip pat apgadino dalį infrastruktūros pietrytinėje Sistano ir Beludžistano provincijoje, sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Per Irano pietinę dalį ir kelias kaimynines Persijos įlankos pakrantės valstybės slenkanti nepalankių orų sistema atnešė smarkių liūčių.

Liūtys pasiekė ir Jungtinius Arabų Emyratus, kur, kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra WAM, blogi orai laikysis iki ketvirtadienio.

Orų sistema taip pat palietė Saudo Arabiją ir Omaną, o Kuveito mokyklose pirmadienį buvo atšauktos pamokos ir egzaminai.

Iranas, kurio didelę dalį užima pusdykumės ir dykumos, jau daugelį metų kenčia nuo neįprastai ilgai besitęsiančių sausrų.

Tačiau 2019 metais smarkūs potvyniai šalies pietuose nusinešė mažiausiai 76 žmonių gyvybes ir padarė žalos už daugiau nei 2 mlrd. JAV dolerių (1,76 mlrd. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją