Tai smarkus šuolis po išvakarėse skelbtų 117 aukų.

Ministrų kabineto narė Khumbudzo Ntshavheni per spaudos konferenciją sakė, kad dauguma naujų aukų užregistruota neramumų židiniu tapusioje pietrytinėje Kvazulu Natalio provincijoje, tačiau pridūrė, kad situacija „palaipsniui ir tvirtai grįžta į normalias vėžes“.

Kh. Ntshavheni nurodė, kad toje provincijoje buvo užfiksuoti dar 1 488 incidentai, tačiau detalių nepateikė.

Prezidentas Cyrilas Ramaphosa pirmadienį pasiuntė kariuomenę padėti policijai stabdyti smurtą ir plėšikavimą, išprovokuotą sprendimo pasiųsti už grotų buvusį prezidentą Jacobą Zumą.

Apie smurto atvejus kol kas pranešama tik iš dviejų daugiausiai gyventojų turinčių provincijų – Kvazulu Natalio, iš kurios yra kilęs J. Zuma, ir Gautengo, kuriame yra šalies ekonominė sostinė Johanesburgas.

Kvazulu Natalis nurodė, kad per praėjusią parą ten buvo pranešta apie 89 naujas aukas.

Pasak, Kh. Ntshavheni, buvo sulaikyta daugiau kaip 2 550 žmonių.

Gautengo provincijoje apie naujus incidentus pranešta nebuvo, o nuo neramumų pradžios praėjusią savaitę ten užregistruoti 56 smurto ar plėšikavimo atvejai.

Protestai įsiplieskė praeitą savaitę, kai J. Zuma pradėjo 15 mėnesių įkalinimo bausmę, jam už nepagarbą teismui vykdant tyrimą dėl korupcijos, aptemdžiusios buvusio lyderio darbo prezidento poste devynerius metus.

C. Ramaphosa, kuris penktadienio vakarą turi kreiptis į tautą, anksčiau yra sakęs, kad tie neramumai buvo „suplanuoti“, ir žadėjo, kad pareigūnai suras už tai atsakingus asmenis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)