Gavome leidimą atominės gamybos veiklai, ruošiamės <...> vykdyti naujus perspektyvius užsakymus pagal Valstybinę ginklavimosi ir valstybės gynybos užsakymo programą. Į tai investuoti pinigai, atliktas gamyklos sertifikavimas, dalis specialistų, taip pat ir aš, gavo asmeninius sertifikatus. Visa tai taip ne šiaip sau atlikta“, – pasakojo A. Fomičevas.

Anksčiau Rusijos karinio jūrų laivyno admirolas Vladimiras Vysockis pareiškė, kad ateityje planuojama statyti eskadrinį minininką su atominiu energetiniu įrenginiu. Apie šio projekto detales kol kas nežinoma.

Suomijos įlankos pakrantėje esanti įmonė „Severnaja verf“ pajėgi statyti, remontuoti ir modernizuoti laivus 12 tūkst. tonų vandentalpa ir iki 7 tūkst. nuleidžiamąja mase. Įmonė turi keturis dengtus stapelius, kiekvieno ilgis – 195 metrai.

Pagrindinis Peterburgo įmonės savininkas yra Jungtinė gamybos korporacija (JGK), kuriai priklauso 72,19 įmonės akcijų. Kitos akcijos priklauso valstybinei įmonei „Vakarų laivų statybos centras“. Šiuo metu įmonės akcijos, kontroliuojamos JGK, yra užstatytos Rusijos banke.