Trečiadienį buvo pranešta, kad V. Putino žinią apie pasirengimą deryboms Bisau Gvinėjos prezidentas Oumaras Sissoku Embalo perdavė V. Zelenskiui.

Pasak D. Peskovo, V. Putinas per susitikimą su Oumaru Sissoku Embalo patvirtino Rusijos pasirengimą deryboms su Ukraina, tačiau jis neperdavė jokios ypatingos žinutės Kijevui.

„Dabar de facto Rusija nekeičia savo pozicijos, esame pasirengę užtikrinti savo interesus prie derybų stalo, mes to norime. Tačiau šiuo atveju kalbame apie visišką Ukrainos nenorą“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

„Mūsų kolega iš Afrikos valstybės išreiškė norą ir pasakė, kad jis turės kontaktų ir perduos šią V. Putino poziciją Ukrainos pusei. Šiuo atveju nėra jokios konkrečios žinios ir tai nebuvo aptarta“, – tvirtino D. Peskovas.

Anksčiau Rusijos pareigūnai ne kartą yra pareiškę, kad yra pasirengę sėsti prie derybų stalo, tačiau tik Rusijos sąlygomis.

Kijevas sakė, kad tokios derybos neatneš taikos, o paliaubos bus naudingos tik Rusijai, suteikiant jai laiko pasiruošti naujam puolimui.
Pasak Ukrainos valdžios institucijų, tik visiškas visų Rusijos okupuotų teritorijų grąžinimas gali atnešti ilgalaikę taiką.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis sakė esąs pasirengęs deryboms su Rusijos lyderiu, bet ne su V. Putinu, o su tuo, kas jį pakeis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją