Į antrąjį turą patekti šansų turi keturi kandidatai. Tarp jų - Keiko Fuchimori - buvusio šalies prezidento Alberto Fujimori dukra.

Rinkimų kovoje taip pat dalyvauja buvęs prezidentas Alejandro Toledo, buvęs šalies ministras pirmininkas Pedro Pablo Kuczynski ir buvęs Limos meras Luisas Castaneda.

Postą paliekantis Peru prezidentas Alanas Garcia kandidatuoti antrajai kadencijai negali, o jo "Apra" partija savo kandidato nekėlė.

Šiuo metu Peru džiaugiasi ekonomikos pakilimu ir kampanijos, kaip išlaikyti ekonomikos augimą ir įveikti skurdą, pasiekimais.

48 metų O. Humala žada sustiprinti valstybės vaidmenį ekonomikoje ir pagerinti skurdžiai gyvenančių Peru žmonių situaciją. Kritikai jį lygina su Venesuelos prezidentu Hugo Chavezu, tačiau jis pats pabrėžia ryšius su Brazilijos valdančiąja partija.

35 metų K. Fujimori tikisi rinkėjų, vis dar besižavinčių jos tėvu, palankumo. Jos tėvas šiuo metu kalėjime atlieka laisvės atėmimo bausmę už korupciją ir smogikų būrių organizavimą.

Jei nė vienam kandidatui nepavyks surinkti daugiau nei 50 proc. balsų, birželio 5 dieną vyks antrasis prezidento rinkimų turas.