M.Ferrero, kuriam buvo 89-eri ir kuris jau keli mėnesiai sirgo, mirė šeštadienį Monte Karle, kur gyveno, apsuptas savo šeimos narių, sakoma kompanijos pranešime.

M.Ferrero buvo šeimos imperijos, kuri labiausiai garsėja „Nutella“ ir šokoladiniais saldainiais „Ferrero Rocher“, patriarchas. Tarp kompanijos produktų taip pat yra „Tic Tac“ ir „Kinder“ linija, apimanti ir vaikų mėgstamus šokoladinius kiaušinius su žaisliukais viduje.

M.Ferrero tėvas Pietro (Pjetras) „Nutella“ pradėjo gaminti Antrojo pasaulinio karo metais, kai kakava vis dar buvo normuojama, nurodo „Forbes“, kuris Ferrero šeimai 2014 metais skyrė 30-ąją vietą pasaulio milijardierių sąraše, įvertinęs jos turtą 23,4 mlrd. dolerių.

Kompanija yra tarp didžiausią sėkmę pasiekusių italų firmų, puikus „Pagaminta Italijoje“ pavyzdys kalbant apie maisto ir prabangos prekes, kurios apibrėžė privatųjį sektorių pokario Italijoje.

Pietro Ferrero pirmąją savo šokolado laboratoriją įsteigė Alboje, Italijos šiaurės vakaruose esančiame Pjemonto regione, 1942 metais. Verslas Michele perėjo 1949-aisiais mirus Pietro.