Anot duomenų, S. Pinera pats pilotavo sraigtasparnį. Vidaus reikalų ministrė Carolina Toha spaudos konferencijoje sakė, kad sraigtasparnis nukrito į ežerą. Trys žmonės per nelaimę buvo sužeisti, tačiau jiems pavyko išplaukti į krantą. S. Pinera tuo tarpu liko įkalintas nuolaužose. Vėliau jo kūną iškėlė gelbėtojai.

S. Pinera prezidento pareigas ėjo nuo 2010 iki 2014 metų bei nuo 2018 iki 2022-ųjų. Jam buvo 74-eri. S. Pinera buvo pirmasis dešinysis prezidentas po Pinocheto diktatūros pabaigos 1990 m. C. Toha po žinios apie S. Pineros žūtį paskelbė, kad jis „sulauks pagarbos ir pripažinimo, kurio nusipelnė“.

S. Pinera su žmona užaugino keturis vaikus.

Gyventojai gedi žuvusio buvusio prezidento Sebastiano Pineros

Buvęs prezidentas dažnai keliavo savo nuosavu sraigtasparniu. Jis yra buvęs Čilės nacionalinės oro bendrovės akcininkas, taip pat turėjo vienos televizijos stoties ir kitų įmonių akcijų. Žurnalo „Forbes“ duomenimis, jo grynasis turtas siekė 2,4 mlrd. dolerių (2,23 mlrd. eurų).

Daug buvusių ir dabartinių Lotynų Amerikos šalių prezidentų pareiškė užuojautą dėl S. Pineros mirties. Argentinos vadovas Javieras Milei‘is, pavyzdžiui, savo šalies vardu pareiškė užuojautą žuvusiojo šeimai, draugams ir Čilės žmonėms. Tą patį padarė ir Urugvajaus prezidentas Luisas Lacalle Pou bei buvęs Kolumbijos vadovas Juanas Manuelis Santosas. „Sebastianas Pinera buvo geras asmeninis draugas ir didelis Kolumbijos sąjungininkas“, – tinkle X rašė J. M. Santosas. Buvęs Meksikos prezidentas Felipė Calderonas teigė: „Čilė neteko vieno geriausių savo prezidentų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją