Šalia Ain Isos miesto nugriaudėjus sprogimui buvo sužeistas vienas vyras, JAV Centrinio štabo (CENTCOM), atsakingo už operacijas Artimuosiuose Rytuose, pranešime cituojamas generolas leitenantas Stephenas Townsendas.

„Visa kovos su ISIL koalicija siunčia užuojautą šio didvyrio šeimai, draugams ir bendražygiams“, – sakė S. Townsendas, pavartodamas alternatyvų džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) akronimą.

Aukos tapatybė dar neatskleista. Koalicija laikosi politikos, kad dėl tokios informacijos paskelbimo atsakingos konkrečių šalių nacionalinės institucijos, sakoma jos pranešime.

Karys mirė per nacionalinę amerikiečių šventę – Padėkos dieną.

„Prašau, per šią Padėkos dieną padėkokite, kad yra karių, pasiruošusių kovoti ir apsaugoti mūsų tėvynę nuo neapykantos kupinos ir brutalios ISIL ideologijos“, – sakė S. Townsendas.

Jungtinės Valstijos jau daugiau kaip dvejus metus vadovauja 66 šalių koalicijai ir vykdo antskrydžius prieš džihadistų pozicijas Sirijoje ir Irake.

Vašingtonas taip pat yra dislokavęs specialiąsias pajėgas Sirijoje, kur padeda arabų ir kurdų aljansui, Sirijos demokratinėms pajėgoms (SDF), bei užtikrina didesnį koalicijos antskrydžių taiklumą.

Manoma, kad Sirijoje veikia iki 300 JAV specialiųjų pajėgų narių.