Šaltiniai, iš pradžių vadinę savižudį moterimi, vėliau teigė, kad išpuolį poste, kur palestiniečiams išduodami kelioniniai leidimai, įvykdė vyras.

Pasak jų, išpuolis įvykdytas netoli palestiniečių kontroliuojamo Tulkarmo miesto, ties Vakarų Kranto ir Izraelio pasieniu.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, tačiau panašu, kad tai jau trejus metus sukilimą dėl nepriklausomybės tęsiančių palestiniečių kovotojų darbas.

Vieno karių būklė apibūdinama kaip sunki, kitas karys ir palestinietis nukentėjo nesmarkiai. Visi trys nukentėjusieji gydomi šalia esančioje Izraelio ligoninėje, teigė šaltiniai.

Šeštadienį panašus išpuolis buvo įvykdytas Izraelio uostamiestyje Haifoje. Palestinietė moteris susprogdino restorane, kur be jos žuvo dar 19 žmonių.

Palestiniečių gyvenamose srityse Izraelis yra sukūręs sukarintų užkardų ir kontrolės postų sistemą, kurią vadina gynyba nuo savižudžių sprogdintojų. Palestiniečiai teigia, kad šios priemonės kenkia jų ekonomikai ir prilygsta kolektyvinei bausmei.