Gautomis žiniomis, mirtini šūviai buvo paleisti prekybos centre Aleno mieste. Pasak vietinio policijos departamento vadovo Briano Harvey, šūviai pasigirdo apie 15 val. 30 min. (vietos, 23 val. 30 min. Lietuvos laiku). Į juos sureagavo prekybos centre tuo metu buvęs policijos pareigūnas, ten lankęsis pagal kitą iškvietimą. B. Harvey teigimu, policininkas šaulį nukovė ir tuomet iškvietė greitąją pagalbą.

Įtariamojo tapatybė nebuvo atskleista.

Aleno priešgaisrinės tarnybos vadovas Jonathanas Boydas nurodė, kad įvykio vietoje buvo aptikti septyni žuvusieji, tarp jų – šaulys. Devyni nukentėję žmonės buvo išgabenti į ligoninę, tačiau du vėliau mirė.

Skelbiama, kad nukentėjusiųjų amžius svyruoja nuo penkių iki 61 metų.

CNN parodytoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip šaulys prekybos centro aikštelėje išlipa iš automobilio ir pradeda šaudyti. Pareigūnai iš pradžių manė, kad žmonėms grasino du šauliai. Tačiau vėliau pranešta, kad neidentifikuotas šaulys veikė vienas.

Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas naujausias šaudynes pavadino „neapsakoma tragedija“.

Apie 330 mln. gyventojų turinčiose Jungtinėse Valstijose skaičiuojama bemaž 400 mln. ginklų. Čia mirtinos masinės šaudynės yra dažnas reiškinys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją