Pastarąją savaitę per protestus įvairiuose Sirijos miestuose žuvo kelios dešimtys žmonių. Žmonės išėjo į gatves protestuoti prieš šalies prezidentą Bašarą al Asadą (Bashar al-Assad).

Libijos valdžia dėl neramumų kaltina ginkluotas nusikaltėlių grupuotes ir tvirtina, kad jos siekia destabilizuoti šalį.

Liudininkai tvirtina, kad Latakijos ir Tafos miestuose buvo sudegintos valdančiosios partijos "Baath" būstinės. Tūkstančių žmonių protestus atnaujino Deros mieste.

Jungtinės Valstijos ir Jungtinės Tautos pasmerkė Sirijos vyriausybę po pranešimų, kad šalies pajėgos penktadienį šaudė į taikius demonstrantus. Tačiau Sirijos prezidento B. al Asado patarėjas Butaina Šabanas (Bouthaina Shaaban) BBC teigė, kad į civilius protestuotojus šaudė ne saugumo pajėgos, o "ginkluotos grupuotės".

Jis apkaltino musulmonų sunitų dvasininką šeichą Jusefą al Karadavį (Youssef al-Qaradawi) kurstant smurtą Latakijoje, teigdamas, kad iki dvasininko kalbos penktadienį šiame mieste buvo ramu.

Sirijos pareigūnai tvirtina, kad per susirėmimus su saugumo pajėgomis žuvo 27 žmonės, įskaitant 20 protestuotojų. Jų teigimu, antivyriausybiniai protestai jau daugiau kaip savaitę vyksta įvairiuose šalies miestuose. Aktyvistai tikina, kad per susirėmimus žuvo kur kas daugiau žmonių, tačiau šių pranešimų kol kas neįmanoma patvirtinti.

Tai didžiausias iššūkis Sirijos prezidentui B. al Asadui per 11 jo valdymo metų.

Didžiausio masto protestai šeštadienį vyko Tafoje, už 18 kilometrų į šiaurę nuo Deros miesto, kuris yra netoli pasienio su Jordanija ir kuriame prasidėjo pagrindiniai protestai prieš šalies prezidentą. Šeštadienį Tafoje tūkstančiai žmonių išėjo į gatves ir rinkosi į laidotuves trijų protestuotojų, kurie, liudininkų teigimu, penktadienį buvo nužudyti saugumo pajėgų.

Liudininkai taip pat pasakojo, kad protestuotojai skandavo antivyriausybinius šūkius ir padegė "Baath" būstinę bei policijos nuovadą. Kai kurie protestuotojai nešėsi plakatus su užrašu "žmonės nori režimo žlugimo".