„Mes galime patvirtinti, kad Aleksandrijoje Egipte žuvo JAV pilietis“, – sakė Valstybės departamento atstovas Patrickas Ventrellas. Egipto žinybų duomenimis, tai yra 21 metų vyras, dirbęs Amerikos kultūros centre Aleksandrijoje. Jis buvo nudurtas peiliu į krūtinę, kai fotografavo protestuotojus. Be to, Aleksandrijoje žuvo vienas egiptietis.

Port Saido uostamiestyje prie Sueco kanalo žuvo Egipto žurnalistas, kai nežinomi asmenys paleido sprogstamąjį užtaisą. Per pastarųjų dienų neramumus šalyje žuvo iš viso keturi žmonės.

Dėl neramumų JAV leido išvykti iš šalies daliai savo ambasados personalo. Be to, valstybės departamentas rekomendavo, esant galimybei, atsisakyti kelionių į Egiptą.

Sekmadienį sueina vieneri metai, kai prezidentas M. Mursi pradėjo vykdyti savo pareigas. Jo priešininkai tą dieną planuoja masinius mitingus, kuriuose reikalaus jo atsistatydinimo ir pirmalaikių prezidento rinkimų. Prezidento kritikai jį pirmiausiai kaltina siekiu įstatymų leidybą pakeisti pagal islamo principus.