Apie tai paskelbta Maskvai pareiškus, kad dar nenusprendųė, ar balsavimas vyks vadinamosiose „nedraugiškose“ Europos šalyse.

Iš anksto žinoma, kad rinkimus kovo 17 d. laimės Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, jau beveik ketvirtį amžiaus valdantis Rusiją ir dar valdysiantis bent iki 2030 metų. Rinkimai, per kuriuos V. Putinui iš tikrųjų neteks rimtai varžytis, vyks Rusijai jau daugiau nei dvejus metus tęsiant puolimą Ukrainoje.

„Planuojame atidaryti Jungtinėse Amerikos Valstijose tris balsavimo apylinkes: mūsų ambasadoje Niujorke, taip pat konsulatuose Niujorke ir Hiustone“, – ambasados paskelbtame interviu sakė Rusijos ambasadorius Anatolijus Antonovas.

JAV tiekia su Rusijos kariuomene kovojančiai Ukrainai ginklus, Vakarai įvedė Maskvai plataus masto ekonomines sankcijas.

Praėjusią savaitę Rusija pareiškė dar neapsisprendusi, ar atidarys balsavimo apylinkes Europoje. „Mes prašome šalių garantuoti saugumą“, – praėjusią savaitę sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova. Pasak jos, sprendimas bus priimtas iki sausio pabaigos.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, tūkstančiai rusų pabėgo iš savo šalies, daugelis gyvena Europos Sąjungoje. Balsavimas vyks Rusijai uždraudus kritikuoti jos puolimą Ukrainoje. Penktos prezidento kadencijos sieksiantis V. Putinas valdo nuo 2000 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją