Jeigu šių asmenų kaltė dalyvavus organizuotoje nusikalstamoje veikloje būtų įrodyta, jiems gresia iki 20 metų laisvės atėmimo.

Devyni įtariamieji areštuoti penktadienį. Vienas iš šio dešimtuko stojo prieš Pensilvanijos magistrato teismą, o kiti turės pasirodyti JAV federaliniame teisme Manhatane, nurodė prokurorai.

Šie asmenys kaltinami sąmokslu reketuoti, taip pat kitokiais nusikaltimais, įskaitant pinigų prievartavimą, skolų išmušinėjimą, sukčiavimą naudojant elektronines priemones ir paštą, narkotikų platinimą ir sąmokslą nužudyti.

Aštuoni kaltinamieji priklauso Bonanno šeimai – vienam iš penkių mafijos klanų, veikiančių JAV finansų sostinėje, sakė prokurorai.

Tarp jų yra šios gaujos laikinasis vadeiva – 58 metų Josephas Cammarano – ir jo 60-metis patarėjas Johnas Zancocchio, žinomas pravarde „Porky“, 68 metų George'as Tropiano, pravarde „Grumpy“, 48 metų Albertas Armetta, žinomas kaip „Al Muscles“, ir 85 metų Domineckas Miniero.

A. Armetta taip pat buvo apkaltintas užpuolimu, nurodė prokurorai.

Tarp įtariamųjų yra ir Genovese mafijos šeimos narys Ernestas Montevecchi, pravarde „Butch“, taip pat Luchese klano narys Eugene'as Castelle, pravarde „Boobsie“, informavo teisėsauga.

8,5 mln. gyventojų – daugiausiai Amerikoje – turinčiame Niujorke smurtas pastaruoju metu buvo pasiekęs istorines žemumas, o policija imasi agresyvesnių veiksmų, triuškindama nusikalstamas gaujas.