AFP korespondentas matė, kaip policija išsiveda organizatorius Borisą Nemcovą ir Sergejų Udalcovą, taip pat - maždaug 30 kitų asmenų su baltomis užgimstančio protestų judėjimo juostelėmis.

Maždaug 500 žmonių minia skandavo "Gėda NTV" ir "Rusija be Putino", o šalmuoti policininkai saugojo šalies pagrindinio televizijos centro duris ir kartas nuo karto areštuodavo žmones.

Ši demonstracija prie Ostankino bokšto yra dalis besiplečiančios kampanijos už tai, kad rusai boikotuotų televiziją NTV, kuri kažkada buvo nepriklausoma ir kurią dabar kontroliuoja valstybinės dujų monopolininkės "Gazprom" žiniasklaidos padalinys.

Ši stotis prieš kovo 4-ąją, kai V.Putinas buvo trečiąkart išrinktas prezidentu, parodė virtinę "dokumentinių" juostų, kuriose esą patvirtinami jo teiginiai, kad protestuotojus finansuoja Vakarai.

Naujausias, 36 minutes trunkantis filmas "Protesto anatomija" apie opozicijas akcijas buvo parodytas ketvirtadienį vakare NTV kanalo laidoje "Ypatingas įvykis. Tyrimas".

Siužetas pradedamas pasakojimu apie mitingą "Už sąžiningus rinkimus", kuris kovo 10 dieną vyko Naujajame Arbate. Balsas už kadro praneša, kad, "Vidaus reikalų valdybos duomenimis, mitinge nebuvo net 10 tūkst. žmonių", todėl opozicija yra priversta mokėti už dalyvavimą savo akcijose.

Toliau rodomi kadrai, kaip dalijami pinigai masinio renginio dalyviams, kurie esą buvo nusamdyti vasario 26 dieną surengti staigią masinę akciją (flashmob) "Didelis baltas ratas".

Filme taip pat nurodoma, kad protestų veikla Maskvoje neapsieina be JAV valstybės departamento įsikišimo; su amerikiečių pareigūnais esą bendradarbiauja opozicijos lyderiai.

Tačiau kai kurie to mitingo dalyviai įvairioms privačioms žiniasklaidos priemonėms šį savaitgalį sakė, kad į sutartą vietą atėjo dėl pačios NTV paskelbto skelbimo.

"Dabar aišku, kodėl Kremlius rinkimų išvakarėse nusprendė dekriminalizuoti šmeižtą ir padaryti jį civiliniu pažeidimu", - savo tinklaraštyje rašė buvęs "Gazprom Media" direktorius Alfredas Kochas.

NTV, kuri kažkada buvo labai kritiška, valstybės kontrolėn pateko praėjus vos metams po to, kai V.Putinas 2000-aisiais buvo išrinktas savo pirmajai kadencijai prezidento poste. Tuo metu ginti šios televizijos stoties prie Ostankino centro buvo susirinkę dešimtys tūkstančių žmonių.

V.Putiną remianti jaunimo organizacija taip pat žadėjo sekmadienį pasirodyti prie televizijos bokšto ir pasmerkti protestų judėjimo pareiškimus.