Tuo tarpu trečiadienį paaiškėjo, kad antradienį ant Renjė kalno kaimyninėje Vašingtono valstijoje žuvo dar trys alpinistai.

Vienas iš penkių ant Hudo kalno sudužusio sraigtasparnio "Black Hawk" įgulos narių sunkiai sužeistas - jo būklė kritiška. Kiti keturi įgulos nariai sužeisti lengviau. Sraigtasparnis nukrito sraigto mentei užkabinus šlaitą - jis nosimi rėžėsi į sniegą ir nusirito žemyn.

Alpinistai į ledyno plyšį įkrito ketvirtadienį ryte. Ši nelaimė įvyko vos pora dienų po to, kai Vašingtono valstijoje žuvo trys iš keturių į 4 392 m aukščio Renjė kalną kopusių alpinistų. Renjė kalnas yra 160 km į šiaurę nuo Hudo ugnikalnio.

Trečiadienį nuo Renjė kalno šlaito gelbėtojai paėmė gyvą likusį alpinistą - vokietį, kuris pats nusileido iki 2,4 tūkst. m lygio ir pasiskolinęs telefoną iš slidininko iškvietė pagalbą.

Tarp žuvusiųjų ant Renjė kalno yra vokietė, pranešė pareigūnai. Sraigtasparnio avariją ant Hudo ugnikalnio iš kito sraigtasparnio nufilmavo televizininkai.

Per tiesioginę televizijos transliaciją matėsi, kaip sraigtasparnis pakibo virš plyšio, į kurį įkrito devyni alpinistai, bet netrukus nukrito ant šio aukščiausio Oregone - 3 425 m aukščio - kalno šlaito. Vienas įgulos narys per avariją iškrito iš sraigtasparnio, ir šis riedėdamas šlaitu buvo jį prispaudęs.

Sutrikęs televizijos komentatorius sakė: "O, Dieve, tai siaubinga. Žmonės, jūs stebite tiesioginę transliaciją. O, kad tai būtų tik filmas!"

Kaip minėta, trys alpinistai, kurie buvo įkritę į ledyno plyšį, žuvo. Keturių sužeistų alpinistų būklė kritiška, dviejų - sunki. Į plyšį, kurio nesimatė iš po sniego dangos, žmonės nukrito vienam alpinistų trejetui paslydus ir atsitrenkus į kitas dvi grupes po tris žmones.

Visus sužeistuosius, tiek alpinistus, tiek sudužusio sraigtasparnio įgulos narius, kiti sraigtasparniai nuskraidino į ligonines.