Prie Al Babo miesto ir toliau tęsiasi nuožmios kovos. Turkijos pajėgų remiami sukilėliai IS valdomą miestą laiko apsupę jau kelias savaites. Tai – dalis operacijos „Eufrato skydas“, kurią Turkija pradėjo prieš keturis mėnesius, siekdama sunitų ekstremistus ir kurdų kovotojus išstumti iš pasienio su Sirija teritorijos.

Kovos aplink Al Babo miestą suintensyvėjo šią savaitę. Per trečiadienį vykusius susirėmus žuvo tiksliai neįvardytas skaičius Turkijos karių bei 138 džihadistai. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi diena nuo Turkijos įsiveržimo į Siriją pradžios.

Nuo penktadienio vakaro netoli Al Babo per kautynes ir oro antskrydžius „buvo neutralizuoti“ iš viso 68 IS kovotojai, išplatintame pranešime skelbė Turkijos kariuomenė.

Atakuojant buvo smogta iš viso 141 IS taikiniui ir pavyko sunaikinti vieną jos karinių štabų, skelbė Turkijos kariuomenė. Ji taip pat pranešė, kad per atakas žuvo du Turkijos remiami sukilėliai, o dar vienas jų buvo sužeistas.

Turkijos gynybos ministras Fikris Išikas Fikri Isikas penktadienį teigė, kad iš teritorijos, esančios aplink ligoninę, kuri buvo paversta valdymo centru ir šaudmenų sandėliu, buvo išvaryti visi kovotojai. Tai jis pavadino sukilėlių vykdomos operacijos proveržiu.