„Kadangi dingusiųjų nėra, manome, kad tai neteisėti imigrantai“, – Graikijos valstybinei stočiai ERT sakė ugniagesių atstovas Giannis Artopoiosas.

Situacija šalies šiaurės rytuose nuo nakties buvo įtempta: televizija rodė, kaip žmonės Aleksandropolio priemiesčiuose mėgina gelbėti savo namus. Evakuota universitetinė ligoninė ir daug aplink miestą esančių vietovių.

Liepsnos siautėja ir Eubojos bei Kythnos salose, taip pat į vakarus nuo Atėnų bei netoli Šiaurės Graikijos Kavalos uostamiesčio. Didžiausias gaisro židinys yra Dadijos nacionaliniame parke šalies šiaurės rytuose netoli sienos su Turkija. Čia pučia smarkūs vėjai, kurstantys liepsnas.

Dar prieš randant 18 žuvusiųjų šioje teritorijoje buvo aptiktas migrantas, miręs nuo apsinuodijimo dūmais. Dadijos miškuose vis slepiasi migrantai, neteisėtai iš Turkijos per Evro pasienio upę pasiekę Graikiją. Kiek žmonų čia yra ir kiek jų gali grėsti pavojus, visiškai neaišku.

Milžiniško Dadijos gaisro židinio dūmų kamuoliai yra tokie dideli, kad aiškiai matosi ir yra užuodžiami už šimtų kilometrų. Pavyzdžiui, už daugiau kaip 500 km į vakarus esančių Itakos ir Kefalinijos salų Jonijos jūroje gyventojus ir turistus antradienio rytą pažadino dūmai ir dvokas. Remiantis palydovinėmis nuotraukomis, dūmai gali pasiekti net Italiją, jei atitinkamai papūs vėjas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją