Birželio 24-ąją per kratas saugumiečiai aptiko netikrus dokumentus Sankt Peterburgo viešbutyje „Trezini“, kuris vadinamas „Wagner“ samdinių kariuomenės vadovo Jevgenijaus Prigožino kabinetu.

„Fontanka“ skelbė (dabar, kaip rašo „Dožd“ savo „Telegram“ kanale, publikacija ištrinta), kad saugumiečiai rado kelis pasus su J. Prigožino nuotrauka skirtingais vardais – Dmitrijus Geileris, Olegas Semionovas ir Dmitrijus Bobrovas.

Vėliau „Laisvės radijo“ žurnalistas Markas Krutovas parašė, kad Geilerio pavardė anksčiau buvo įtraukta į Sankt Peterburgo klinikos „Sogaz“, kuri buvo siejama su vyriausia Putino dukra Marija Voroncova, ypatingųjų (VIP) klientų sąrašą.

Be Geilerio gydymo įstaiga gydė Federacijos tarybos pirmininkę Valentiną Matvienko ir Svetlaną Krivonogich, kurią žurnalistai vadina Putino meiluže ir jo trečios dukters mama, žinomą vardu Luiza Rozova.

Į klientų sąrašą taip pat buvo įtrauktas Dmitrijus Isaakovičius Geileris, kurio tapatybės tyrimo paskelbimo metu tyrėjai negalėjo nustatyti. Jie rado tik skelbimą apie vairuotojo darbo paiešką ir jo nuotrauką su automobiliu.

Tuo pat metu žurnalistai pastebėjo, kad „Sogaz“ klientų bazėje prieš Geilerio vardą buvo prierašas „Super VIP“, o kliento kortelės numeris rodė, kad jis klinikoje lankėsi ilgą laiką. Tyrėjai spėjo, kad kažkas buvo gydomas savo vairuotojo vardu.

Anot M. Krutovo, J. Prigožinas „Sogaz“ klinikoje lankėsi pavarde Geileris.

„Įdomu, kad šiuo atveju J. Prigožinas aiškiai bandė surasti žmogų, kuris bent kai kuriais aspektais būtų miglotai panašus į jį“, – rašė žurnalistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją