Per savaitę vykdytą operaciją, kurioje dalyvavo visų šalies jurisdikcijų policija, buvo pareikšta daugiau kaip 2 000 kaltinimų, suimta 990 asmenų ir konfiskuota 1,2 tonos narkotikų, sakoma policijos pranešime.

Policija visoje šalyje surengė daugiau kaip 400 reidų ir konfiskavo narkotikų, kurių gatvės vertė siekia 475 mln. Australijos dolerių (309 mln. JAV dolerių), sakoma pranešime. Per operaciją taip pat konfiskuota šaunamųjų ginklų, transporto priemonių ir prabangos prekių.

Viktorijos policijos detektyvas, laikinai einantis vyresniojo inspektoriaus pareigas, Danas Ryanas teigė, kad nors policijai tai buvo „neįtikėtinas rezultatas“, jis išryškino, jog Australijoje „atrodo, nelegalių preparatų paklausa yra nepasotinama“.

Vakarų Australijos policijos detektyvas, vyr. inspektorius Johnas Hutchisonas perspėjo, kad ši operacija turėtų būti priminimas visiems Australijos gyventojams, užsiimantiems nelegalia narkotikų prekyba ir organizuotu nusikalstamumu. „Mes jus surasime ir perduosime į teisingumo rankas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją