Amerikiečių pora nusprendė pasinaudoti „Turkish Airlines" paslaugomis, tačiau akivaizdu, jog šios skrydžių bendrovės darbu skaudžiai nusivylė. Vyras ir žmona kelionę baigė 11 tūkst. 265 kilometrų atstumu nuo tos vietos, kur ketino praleisti atostogas - ne Dakare, o Bangladešo sostinėje Dakoje, skelbia „Los Angeles Times" ir sako, jog klaida įvyko supainiojus oro uostų kodus.

Dakaro, Senegalo sostinės, oro uosto kodas yra DKR, o Dakos, Bangladešo sostinės, oro uosto kodas - DAC.

Stambule iš Los Andželo atskridusi amerikiečių pora persėdo į kitą lėktuvą. Kas nutiko, pora suvokė tik pamatę skrydžio maršruto planą, atskleidusį, jog lėktuvas jau skrenda virš Artimųjų Rytų.

„Kai stiuardesė pranešė, jog skrendama į Daką, pamanėme - o, kaip įdomiai su turkų kalbos akcentu jie taria Dakaro pavadinimą", - sako ponia S. Valdiviseo.

Atvykę į Bangladešą, amerikiečiai apie klaidą pranešė „Turkish Airlines" ir pabandė susitarti dėl skrydžio į Senegalą.

Skrydžių bendrovės atstovai klaidą pripažino tik atidžiai patikrinę poros bilietų užsakymą. Tai padarius, amerikiečiai jau galėjo skristi į išsvajotąją Vakarų Afriką - lėktuve jie atsidūrė po Bangladeše praleistų 12 valandų. Į Senegalą poros bagažas atvyko po sutuoktinių atostogų pradžios Afrikoje praėjus dviem dienoms.

Nors incidentas ir įvyko 2012 metų gruodį, porai tik dabar pavyko laimėti sunkią kovą dėl kompensacijos.

„Pastaruosius keturis mėnesius jiems („Turkish Airlines") skambindavau kiekvieną mielą penktadienį. Kas kartą jie man atsakydavo, jog peržiūrės mano prašymą ir atskambins. Bet niekada to nepadarė", - piktinasi moteris.

„Mums labai gaila, kad taip atsitiko", - teigia „Turkish Airlines" atstovė. Porai buvo pasiūlyti du nemokami minėtosios skrydžių bendrovės ekonominės klasės bilietai jų pasirinktu maršrutu.