„Per šį kontaktinės grupės susitikimą, kaip ir kitus, Ukraina pateiks dabartinės saugumo situacijos apžvalgą ir išdėstys svarbiausius savo poreikius. Taigi tikiuosi, kad antžeminė oro gynyba ir toliau bus prioritetinė diskusijų tema, taip pat amunicija, garantuosianti, kad jie gali tęsti kovą. Ir tada bus diskutuojama apie mokymus valdyti F-16“, – sakė P. Ryderis.

Pasak jo, Ukrainos lakūnų mokymai vyks ne Ukrainoje, o įvairiose vietose Europoje. Bus kalbama apie tai, kada tie mokymai prasidės, kaip bus suteikti lėktuvai ir kas juos suteiks.

Kaip pranešė „Ukrinform“, pasirengimą 12-ajam Ramšteino formato susitikimui aptarė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

JAV gynybos departamentas patikslino, kad atsižvelgiant į Ukrainos lakūnų mokymo valdyti naikintuvus F-16 terminus, infrastruktūros ir kitų komponentų dislokavimą, Ukrainos aprūpinimas šiais naikintuvais yra ilgalaikio įsipareigojimo dalis. Tai rodo antradienį po L. Austino ir O. Reznikovo pokalbio telefonu JAV gynybos departamento tinklalapyje paskelbti duomenys.

Pažymima, kad per susitikimą „dėmesys bus skirtas palaikyti Ukrainos šarvuočių manevrinius pajėgumus ir sustiprinti Ukrainos oro gynybą nuo tebesitęsiančių žiaurių Rusijos atakų“.

Pentagono vadovas pranešė Ukrainos gynybos ministrui apie pastarojo meto JAV saugumo pagalbos pastangas, abu lyderiai įsipareigojo palaikyti glaudžius ryšius, sakoma dokumente.

Ankstesnis 11-asis Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimas Ramšteino oro bazėje Vokietijoje įvyko balandžio 21 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją