47 metų kino režisierius iš Krymo kelerius metus buvo kalinamas Rusijoje dėl kaltinimų terorizmu. Jis buvo paleistas per apsikeitimą kaliniais, karui prasidėjus prisijungė prie Ukrainos specialiųjų pajėgų. Jaunesnysis leitenantas O. Sencovas buvo sužeistas netrukus, kai penktadienį iš Prancūzijos ambasadoriaus Ukrainoje gavo Prancūzijos Garbės legiono ordiną.

„Per pirmąją kovinę misiją mums grįžus (...) patekome į artilerijos apšaudymą. „Bradley“ vėl išgelbėjo mūsų gyvybes. Trys sužeisti, daugiausia skeveldrų“, – pirmadienį feisbuke parašė O. Sencovas, turėdamas galvoje JAV pėstininkų kovos mašiną „Bradley“. Jis paskelbė nuotrauką, kurioje sėdi greitosios pagalbos automobilyje su karine uniforma ir kruvinu veidu.

O. Sencovas parašė, kad skeveldros iš jo veido pašalintos, bet „smulkūs gabalėliai rankoje ir kojoje liks su manimi amžinai. Kitiems vaikinams irgi viskas gerai – Zaporižios gydytojai išmano savo darbą, ačiū!“.

Prancūzijos ambasadorius Etienne‘as de Poncins‘as tviteryje paskelbė filmuotą medžiagą apie penktadienį Kyjivo Šv. Sofijos katedroje vykusią ceremoniją, per kurią O. Sencovui buvo įteiktas aukščiausiasis Prancūzijos apdovanojimas. Ambasadorius pavadino jį „tikru Ukrainos didvyriu“, ir sakė, kad O. Sencovas jau buvo neseniai sužeistas, bet jautėsi pakankamai gerai, kad galėtų dalyvauti. Liepos 9 d. O. Sencovas pranešė, kad yra ligoninėje, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

O. Sencovas pristatė naujausią savo filmą „Rhino“ 2021 m. Venecijos kino festivalyje. Pirmasis jo filmas „Žaidėjas“ buvo parodytas keliuose Europos festivaliuose. Praėjusią vasarą jis papasakojo naujienų agentūrai AFP apie savo sprendimą įstoti į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir teigė „nieko nesigailįs“.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją