„JAV smūgiai buvo nukreipti į ginklų sandėlį Deir Ezoro mieste, kur žuvo šeši proiranietiški kovotojai, o dar du kovotojai žuvo per smūgius, nukreiptus į Majadino dykumą ir netoli al Boukamalio“, – sakė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“, turinčios platų šaltinių tinklą karo draskomoje šalyje, vadovas Ramis Abdel Rahmanas.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ketvirtadienį sakė, kad prezidento Joe Bideno nurodymu jis nurodė „šį vakarą rytų Sirijoje surengti tikslius oro smūgius prieš objektus, kuriuos naudoja su Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpusu (IRGC) susijusios grupuotės".

IRGC yra Irano kariuomenės sparnas, kurį JAV yra įtraukusios į juodąjį sąrašą kaip teroristinę organizaciją.

Šimtai JAV karių yra Sirijoje kaip dalis koalicijos, kovojančios su grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) likučiais, ir dažnai tampa kovotojų grupuočių išpuolių taikiniais.

JAV kariai remia Sirijos demokratines pajėgas (SDF), faktinę kurdų kariuomenę šiame regione, kuri vadovavo mūšiui, 2019 metais išstūmusiam IS iš paskutinių jų Sirijos teritorijos likučių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją