Nathalie Ribert-Reinhart, kurios sūnus buvo nušautas „Bataclan“ koncertų salėje Paryžiuje, Prancūzijos transliuotojui BFMTV teigė priėmusi tokį sprendimą, kai sužinojo apie ryšius tarp vyro, kaip įtariama, dalyvavusio išpuoliuose Paryžiuje, ir Ayoubo el-Khazani, rugpjūtį bandžiusio surengti žudynes greitajame traukinyje, vykusiame iš Briuselio į Paryžių. Laimei, galimam teroro aktui tąkart kelią pastojo keleiviai.

„Atsiprašau, bet ar negalėjome jų sustabdyti anksčiau?“, – klausė sūnaus netekusi motina, po nelaimės surengtus reidus Briuselyje ir įvykdytus areštus įvardydama kaip valdžios galimybių įrodymą.

„Kartu su mūsų advokatu prašysiu imtis veiksmų prieš Belgiją, kadangi tai vadinama neveiklumu, o už jo slypi sunaikintos šeimos, negimsiantys ir be tėvų likę vaikai“, – kalbėjo N. Ribert-Reinhart.

„Visi žino šios komunos pavadinimą – Molenbekas. Ką Belgijos valstybė darė anksčiau?“, – pridūrė moteris, turėdama omenyje Briuselyje liūdnai pagarsėjusį rajoną, kuriame gyveno keli Paryžiaus išpuoliuose dalyvavę teroristai.