Vietos pasienio užkardos vado atstovė Dorota Kadziolka penktadienį sakė, kad, pirminiais duomenimis, migrantai kirto Lenkijos sieną ir nelegaliai pateko į šalį. Pasienio apsaugos tarnybos duomenimis, susidūrimas įvyko pareigūnams persekiojant autobusą su migrantais.

Autobusą „Citroen“ nuo Slovakijos sienos vijosi keturi pasienio tarnybos automobiliai. Gaudynės baigėsi populiariame Zakopiankos kelyje, jungiančiame Krokuvą ir Tatrų kalnų regioną. „Pareigūnai mėgino užblokuoti transporto priemonę. Vairuotojas buvo nusiteikęs labai ryžtingai ir stengdamasis pabėgti tyčia trenkėsi į mūsų automobilį, – sakė Lenkijos sienos apsaugos tarnybos atstovė Anna Michalska.

Po susidūrimo vairuotojas sugebėjo išsigauti iš transporto priemonės ir pabėgti. Atstovės teigimu, jo kryptimi buvo paleisti keli įspėjamieji šūviai, bet jis nereagavo. Imamasi priemonių jį sulaikyti, tam pasitelkti dronai ir tarnybinis šuo. Ji pridūrė, kad sulaikytas ir apklausiamas vairuotojo bendražygis, Sakartvelo pilietis.

A. Michalska taip pat sakė PAP, kad autobusas nebuvo pritaikytas žmonėms vežti, migrantai, tarp jų 26 Turkijos ir du Afganistano piliečiai, keliavo krovinių skyriuje. Tarp jų buvo 12 vaikų nuo vienerių iki 17 metų. Jų kelionės tikslas dar tikslinamas, bet veikiausiai jie vyko į Vokietiją.

Per incidentą niekas nenukentėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją