Dar 43 žmonės buvo sužeisti, kai kurie įkvėpę dūmų, jie nuvežti gydymui į vietos ligonines, sakė Skubios pagalbos tarnybos atstovas Robertas Mulaudzi. „Turime 63 žuvusius ir 43 sužeistus žmones, jie nuvežti į įvairias sveikatos priežiūros įstaigas“, – sakė jis.

Ugniagesiai užgesino liepsnas, tęsiami paieškos ir gelbėjimo darbai. „Judame iš aukšto į aukštą ir traukiame kūnus“, – vietos transliuotojui ENCA sakė R. Mulaudzi.

Įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP žurnalistas pranešė, kad greitosios pagalbos tarnybos ir toliau neša iš pastato apdegusius kūnus ir apdengtus guldo gatvėje.

Iš karto nebuvo aišku, kas sukėlė naktį įsiplieskusį gaisrą. Iš pastato apleistame buvusiame Johanesburgo verslo rajone, virtusiame neoficialia gyvenviete, evakuoti žmonės. Pasak R. Mulaudzi, gaisrui kilus viduje galėjo būti įstrigę daug žmonių, daugelis galėjo gyventi pastate nelegaliai, kaip skvoteriai.

Prie policijos atitverto raudonos ir baltos spalvos pastato su išdegusiais langais stovėjo ugniagesių mašinos ir greitosios pagalbos automobiliai, susirinko nedidelė minia stebėtojų.

Neteisėtas nenaudojamų pastatų miesto centre užėmimas plačiai paplitęs, kalbama, kad daugelį jų kontroliuoja nusikalstami sindikatai, renkantys nuomą iš gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją