Gaisras kilo apie 2 val. nakties ir greitai išplito, sakė ugniagesių atstovas pietrytiniame Brno mieste. Nė vieno iš gyventojų nepavyko išgelbėti gyvo iš ugnies pragaro. „Įvykio vietoje nebuvo nė vieno žmogaus, kuriam galėtume padėti“, – sakė gelbėjimo tarnybų atstovė.

Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms. „Tai didžiulė žmogiška tragedija, kuri negali palikti abejingų“, – tviteryje parašė Brno merė Marketa Vankova. Antrasis pagal dydį Čekijos miestas yra maždaug už 200 km į pietryčius nuo Prahos.

Ugniagesiai su liepsnomis kovojo visą naktį. 12 sujungtų gyvenamųjų konteinerių konstrukcija buvo išardyta, ieškant paslėptų žarijų židinių. Tik ankstyvą rytą gaisras buvo galutinai užgesintas.

Iš nuotraukų matyti, kad prie langų buvo pritvirtintos grotos, kurios neleido pro juos pabėgti.

Žuvusiųjų tapatybė dar nenustatyta. Spėjama, kad tai buvo benamiai, naujienų agentūra ČTK citavo policijos atstovą spaudai. Bus bandoma išsiaiškinti gaisro priežastį ir ar tai nebuvo padegimas.

Pasak vietos žiniasklaidos, netoli geležinkelio stoties esančiame žemės sklype esantys konteineriai buvo tušti jau daugelį metų. Jie buvo iš dalies uždengti brezentu ir apaugę piktžolėmis.

Balandžio viduryje netoliese esančioje geležinkelio stotyje du kartus iš eilės degė iš eksploatacijos išimtas lokomotyvas. Taip pat liepsnojo keli geležinkelio vagonai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją