„Tai džihadistų ataka. Įsikišo Malio specialiosios pajėgos, įkaitai buvo paleisti. Deja, du žmonės žuvo“, - teigė Malio saugumo ministras Salifas Traore.

Ministro teigimu, saugumo pajėgos nukovė keturis užpuolikus. Išpuolis įvykdytas prabangiame viešbutyje „Le Campement Kangaba”. Remiantis ministerijos duomenimis, dar du žmonės buvo sužeisti, tarp jų - civilis. Iš viešbučio atostogaujantiems išgelbėti 32 svečiai.

Išpuolį nutraukė Malio specialiosios pajėgos, remiamos Jungtinių Tautų (JT) karių ir Prancūzijos kovos su terorizmu pajėgų.

Europos Sąjungos (ES) mokymo misija Malyje EUTMMALI socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad jiems yra žinoma apie išpuolį, jie remia Malio saugumo pajėgas ir vertina padėtį.

Malis jau kelerius metus kovoja su džihadistų sukilimu, islamistų kovotojai nerimsta šalies šiaurėje ir centrinėje dalyje.

2015 metų lapkritį mažiausiai 20 žmonių žuvo, kai ginkluoti vyrai įkaitais paėmė viešbučio „Radission Blu“, įsikūrusio sostinėje Bamake, svečius ir personalo narius. Malyje po šios atakos galioja nepaprastoji padėtis, balandį ji pratęsta dar šešiems mėnesiams.