Dokumentą pasirašė Rusijos ekonominės plėtros ministerijos vadovė Elvyra Nabiulina ir Lenkijos ekonomikos ministras ir vicepremjeras Waldemaras Pawlakas.

Deklaracijoje dėl bendradarbiavimo siekiant modernizuoti ekonomiką pažymima, kad šalys pripažįsta Rusijos prisijungimo prie Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) svarbą, nes PPO padės modernizuoti Rusijos ekonomiką, išplės Rusijos bendradarbiavimą su ES prekybos ir investicijų srityje, paisant abipusės naudos principų.

Be to, šalys skatins bendradarbiavimą inovacijų plėtros srityje, ateities technologijų, padedančių saugoti aplinką ir gerinančių žmonių gyvenimo kokybę, kūrime.

Deklaracijoje taip pat pažymima, kad šalys skatins pastangas dalykiniam ekonominio bendradarbiavimo klimatui sukurti, reguliariam ir konstruktyviam dialogui tarp verslo bendruomenių ir abiejų šalių valdžių palaikyti.

Taip pat buvo pasirašytas abiejų šalių vyriausybių susitarimas dėl bendradarbiavimo kovoje su Baltijos jūros, įskaitant ir Kaliningrado (Vyslos) įlanką, tarša nafta ir kitais kenksmingais produktais.
Vizito metu taip pat pasirašytas abipusio supratimo memorandumas tarp Rusijos ryšių ir masinių komunikacijų ministerijos bei Lenkijos infrastruktūros ministerijos dėl bendradarbiavimo pašto ir telekomunikacijų srityse.

Rusijos ir Lenkijos kultūros ministrai Aleksandras Avdejevas ir Bogdanas Zdrojewskis pasirašė ketinimų protokolą dėl Rusijos ir Lenkijos dialogo ir santarvės centro įkūrimo Rusijoje bei Lenkijos ir Rusijos dialogo ir santarvės centro įkūrimo Lenkijoje.

Be to, buvo pasirašytas Rusijos ir Lenkijos generalinių prokuratūrų bendradarbiavimo memorandumas.

Dar vienas pasirašytas dokumentas - deklaracija dėl bendradarbiavimo stiprinimo ir jaunimo mainų tarp Rusijos ir Lenkijos.