Kaip pažymi portalas „Zagolovki“, skelbiantis Rusijos žiniasklaidos pranešimų apžvalgą, Vladimiras Putinas apdovanojo Vakarų karinės apygardos 1-osios tankų armijos vado pirmąjį pavaduotoją, o tai sukėlė klausimų.

Žurnalistas Andrejus Kolesnikovas „Kommersant“ straipsnyje rašė, kad generolas majoras Jurijus Jarovickis, Vakarų karinės apygardos 1-osios tankų armijos vado pirmasis pavaduotojas, buvo pagerbtas Šv. Jurgio IV laipsnio ordinu, tačiau apie rusų tankus, dalyvavusius šioje operacijoje, „plačiajai visuomenei kažkodėl nebuvo skelbiama“, rašo newsru.com.

„Beje, klausimai šia tema netruko ilgai. Taip, mūsų tankai, pasak liudininkų, mačiusių juos savo akimis, Sirijoje buvo ir yra. Taip, nedaug. Tačiau ne mažiau penkių vienetų. Maža to, tankistai – mūsų žmonės, ir veikiausiai belieka didžiuotis, kad esi jų amžininkas“, – pažymėjo jis, leisdamas suprasti, kad „operacija Sirijoje, vis dėlto, vyko ir ant žemės“.

Taip pat paaiškėjo, kad į Kremliaus Georgijaus salę, kur vyko apdovanojimų ceremonija, uždraudė ateiti segint apdovanojimus. Pasak A. Kolesnikovo, „nė vieno čia neišskyrė skiriamieji ženklai, t.y. ordinai ir medaliai, kuriais išvakarėse buvo apdovanoti kampanijos Sirijoje dalyviai“.

„Buvo pasakyta, kad salėje negali būti jokių duriančių ar pjaunančių daiktų“, – vieno iš dalyvių žodžius citavo žurnalistas.

Verta atkreipti dėmesį ir į prezidento žodžius, kad „po to, kai buvo pasiektas susitarimas nutraukti ugnį tarp opozicijos ir vyriausybės pajėgų, mūsų aviacijos darbo apimtys reikšmingai sumažėjo“.

„Kovinių skrydžių kiekis sumažėjo tris kartus: nuo 60 – 80 per parą iki 20 – 30. Dėl šios priežasties anksčiau suformuota kariuomenės grupuotė kariniu požiūriu tapo pertkeklinė“, – V. Putiną citavo A. Kolesnikovas.

Jam kilo klausimas: „Ką tuomet visą tą laiką bombardavo Rusijos karinės oro pajėgos, jei buvo pasakyta, kad sudarius paliaubas, teroristinės grupuotės bus atakuojamos toliau, o paliaubos sudaromos tik su nuosaikia Basharo al Assado opozicija?“ .

Dalies Rusijos pajėgų kontingento išvedimas iš Sirijos prasidėjo kovo 15 dieną. Tačiau Rusija rems B. al Assado režimą finansais ir žvalgyba, paliks Sirijoje priešlėktuvinės gynybos kompleksus ir gali „pratęsti teroristų bombardavimą“.