Nuo 2021 metų perversmo, dėl kurio šalyje kilo neramumai, šiame pasienyje su Tailandu esančiame mieste laikas nuo laiko vyksta kariuomenės ir kovotojų su chunta susirėmimai.

Sekmadienio pavakarį dvi „numetamos bombos“ nukrito į kompleksą, kuriame įsikūrusi rajono policija ir bendrosios administracijos biuras, AFP sakė karinis šaltinis.

Po to, kai pareigūnai po sprogimų ėmėsi „saugumo priemonių“, nukrito dar dvi bombos, kurios pražudė penkis ir sužeidė 11 žmonių, sakė šaltinis su anonimiškumo sąlyga, nes nebuvo įgaliotas kalbėtis su žiniasklaida.

Pasak jo, tarp žuvusiųjų buvo kariškis, du policijos pareigūnai ir du administracijos departamento pareigūnai. Taip pat sužeista 11 jaunesniųjų ir vyresniųjų policijos pareigūnų, penki iš jų – sunkiai.

Vietos policijos šaltinis, kuris taip pat pageidavo likti nežinomas, patvirtino incidentą ir aukų skaičių. Nė vienas šaltinis nenurodė, kas atsakingas už išpuolį.

Chuntos atstovai sakė, kad per išpuolį buvo sužeisti „keli saugumo nariai ir vyriausybės darbuotojai“, tačiau nenurodė konkretaus skaičiaus. Ji kaltino prieš perversmą nusistačiusias Liaudies gynybos pajėgas ir Karenų nacionalinio išsivadavimo armiją – jau kelis dešimtmečius su kariuomene kovojančią etninių sukilėlių grupę.

Kovotojai prieš chuntą, siekiantys perversmo, per kurį buvo nuversta Aung San Suu Kyi vyriausybė, sužlugdymo, naudoja komercinius dronus stebėjimui, taip pat kaip primityvius bombų mėtymo prietaisus.

Po perversmo abi grupuotės retkarčiais susiremia su kariuomene Miavadžio mieste ir jo apylinkėse Kareno valstijoje, todėl dešimtys tūkstančių žmonių iš čia pabėgo į Tailandą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją