Policija atnaujino aukų sąrašą ir teigė, kad kulkos kliudė iš viso 70 žmonių. Iš jų 12 žuvo, o 58 buvo sužeisti.

J. Holmeso butas buvo užminuotas sprogmenimis ir policija visą savaitgalį praleido išmontuodama bombas ir sprogmenų laidus. Ororos policijos viršininkas Danas Oatesas sakė, kad bute buvo padėti sprogmenys taip, kad ką nors nužudytų.

Į viešumą iškylant vis daugiau detalių, susijusių su masinėmis žudynėmis, tinklalapis TMZ pranešė, kad J. Holmesas buvo užpildęs anketas internetinių pažinčių tinklalapiuose match.com ir „Adult Friend Finder“. Pastarasis tinklalapis patvirtino, kad J. Holmesas buvo prisijungęs legaliai, o atsakymo iš match.com dar laukiama.

Tas faktas, kad J. Holmesas naudojosi pažinčių svetainėmis, rodo, kokie pavojai gali tykoti ieškant partnerio internetu, rašo examiner.com.

Pažinčių paieškos internete yra pavojingos ir nors galima imtis tam tikrų saugumo priemonių, nėra jokio patikimo metodo, kuris užtikrintų, kad asmuo, su kuriuo bendrauji ar ketini susitikti, yra nepavojingas. Kai kurios pažinčių svetainės patikrina savo narių biografijas. Tačiau J. Holmeso atvejis parodo, jog kartais tai duoda mažai naudos.

J. Holmesas prieš tai nė karto nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį ir nebuvo jokių ženklų, kurie būtų įspėję policiją apie Kolorado Auroros mieste gresiančias žudynes, nekalbant apie pažinčių svetainių narių perspėjimą.

Kalbant apie pažintis internetu, geriausios saugumo priemonės yra neatskleisti savo asmeninės informacijos, niekada nesusitikinėti su asmeniu atokioje vietoje ir vadovautis savo nuojauta.