Šie asmenys buvo sulaikyti per operaciją Dagestano sostinėje Machačkaloje ir maždaug už 10 kilometrų į pietus esančiame Kaspijsko mieste, sakoma Rusijos antiteroristinio komiteto pranešime. „Buvo suimti trys nusikaltėliai, ketinę įvykdyti daugybę teroristinių nusikaltimų“, – sakoma pranešime.

Tai paskelbta praėjus daugiau nei savaitei po išpuolio „Crocus City Hall“ koncertų salėje Maskvos pakraštyje, per jį žuvo mažiausiai 144 žmonės, 551 buvo sužeistas. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“, bet Rusijos valdžia atkakliai tvirtina, kad atsakinga yra Ukraina.

Anoniminis saugumo šaltinis, cituojamas naujienų agentūros „RIA Novosti“, sakė, kad du įtariamieji buvo „įspeisti“ jų bute Kaspijske ir sulaikyti. „Per kratas sulaikymo vietoje buvo rastas automatinis ginklas ir šoviniai, taip pat paruoštas naudoti savadarbis sprogmuo“, – nurodė komitetas ir pridūrė, kad per operaciją aukų nebuvo.

Po išpuolio koncertų salėje buvo suimta 12 žmonių, tarp jų keturi įtariami užpuolikai, kilę iš Tadžikistano, buvusios sovietinės Vidurinės Azijos respublikos. Penktadienio vakarą Rusijos saugumo tarnybos taip pat paskelbė sulaikiusios tris „Vidurinės Azijos šalies piliečius“, planavusius susprogdinti bombą pietvakarių Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)