Apsaugos ir žurnalistų lydimas E. Zemmouras salėje ėjo prie tribūnos, kai jį netikėtai užpuolė vienas iš žiūrovų. Jis griebė kandidatą už galvos ir mėgino jį pargriauti. Apsauga tučtuojau sulaikė užpuoliką ir išvedė jį iš salės. Jis suimtas už tyčinį smurtą.

Kaip sakė televizijos kanalui šaltiniai policijoje, sulaikytasis žinomas pareigūnams dėl įvairių teisės pažeidimų. Jo išpuolio motyvai kol kas nežinomi.

Anksčiau policija ir žandarmerija Vilpente už saugumo perimetro pažeidimą sulaikė 46 žmones. Per E. Zemmouro mitingą salėje vis kildavo kandidato priešininkų ir šalininkų muštynės. Savo kalboje kandidatas, pavadinęs savo partiją „Rekonkista“, griežtai kritikavo valdžią ir parlamentinę opoziciją. Jis žadėjo sustabdyti migrantų srautus į Prancūziją ir sumažinti imigraciją „iki nulio“, jeigu bus išrinktas.

63 metų E. Zemmouras lapkričio 30 d. paskelbė nusprendęs balotiruotis į Prancūzijos prezidentus kaip nepriklausomas kandidatas. Jis niekada nėjo renkamų pareigų. E. Zemmouras dirbo žurnalistu įvairiuose leidiniuose, parašė kelias knygas, kai kuriose iš jų kritikuojamas radikalusis islamizmas.

Pretendentų į valstybės vadovo postą sąrašas vis ilgėja, jame jau daugiau kaip 40 pavardžių. Pirmasis Prancūzijos prezidento rinkimų ratas įvyks 2022 metų balandžio 10 d., antrasis – balandžio 24 d

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją